FAQ
Hoe gaat de sollicitatieprocedure in zijn werk?

Brievenselectie

De selectiecommissie beoordeelt de brieven en beslist of je wordt uitgenodigd voor het vervolg van de selectieprocedure. De brievenselectie geschiedt aan de hand van de volgende criteria:

  • Motivatie voor het werkveld/opleiding
  • CV passend bij werkveld/opleiding
  • Beheersing Nederlandse taal
  • Reflectie op eerdere afwijzing (STARR-interview)

Kunnen aantonen hoe het vak verkend is is een pre.

Uiterlijk drie weken na sluiting van de aanmeldingsperiode ontvang je bericht over dit besluit. Zie hiervoor de 'Planning'.

Informatie en contact

Informatie over het volledige sollicitatieproces (selectie en plaatsing), de planning, voorwaarden en overige bepalingen vind je op www.artsmg.nl.

Vragen of problemen bij online solliciteren? Stuur een e-mail naar support@sogeon.nl.

FAQ

Klik hier voor de veelgestelde vragen


Sollicitatieproces

Het sollicitatieproces bestaat uit twee onderdelen:

1) Selectieprocedure

De selectieprocedure is competentiegericht en wordt ingezet om te bepalen of een sollicitant geschikt is om te starten met de profiel (opleiding). Naast de competenties is ook de motivatie waarom je voor dit vak kiest een belangrijke factor.

2) Plaatsingsprocedure

Sollicitanten die geschikt zijn bevonden voor de (profiel) opleiding vallen onmiddellijk onder de plaatsingsprocedure. Het is niet mogelijk een eerste plaatsingsronde over te slaan. Als je solliciteert dien je per de eerstvolgende startdatum van de (profiel) opleiding te kunnen starten met de opleiding.

Wanneer je deelneemt aan het sollicitatieproces, zijn onze voorwaarden, de overige bepalingen en het privacystatement door van toepassing. Lees deze dus van te voren goed door.